:: ΑΛΦΑΜΕΝΤ LASER IPL Ιατρικός Εξοπλισμός Αισθητική Ιατρική Οδοντιατρική ::

NewsLetters - email:   Αισθητική Χειρουργική - Δερματολογία


ΚΗΛΙΔΕΣ ΦΩΤΟΓΗΡΑΝΣΗΣΕίναι συνήθως καλοήθεις βλάβες του δέρματος που εμφανίζονται στο πρόσωπο, στα χέρια, στην πλάτη και στους μηρούς.


Μελαγχρωματικές κηλίδες

Σχεδόν ο καθένας από εμάς έχει κάποιες εμφανείς κηλίδες στο δέρμα του.

melaqchromatikes_kilides1

«Μελαγχρωματικές κηλίδες», «ηπατικές κηλίδες», «γεροντικές εφηλίδες», «φακίδες» είναι κάποια από τα ονόματα με τα οποία αναφερόμαστε σ’ αυτές. Παρ’ ότι οι περισσότερες μπορεί να αγνοηθούν, κάποιες απ’ αυτές δημιουργούν έντονο αισθητικό πρόβλημα αλλοιώνοντας την φυσική ομορφιά του δέρματος.

melaqchromatikes_kilides2

Όλοι έχουμε κάποια ποσότητα μελανίνης που είναι η ουσία που δίνει το χρώμα στο δέρμα μας. Οι μελαγχρωματικές κηλίδες είναι σκούρες σε χρώμα ακριβώς γιατί εκεί υπάρχει ανώμαλη συγκέντρωση μελανίνης. Οι μεγάλες αυτές συγκεντρώσεις μελανίνης οφείλονται σε διάφορους παράγοντες. Κάποιες απ’ αυτές υπάρχουν από την γέννηση, αλλά οι περισσότερες εμφανίζονται με την πάροδο της ηλικίας σαν αποτέλεσμα της έκθεσης του δέρματος στις βλαβερές υπεριώδεις ακτίνες του ηλίου.

melaqchromatikes_kilides5

Διαφέρουν στο μέγεθος και εμφανίζονται κυρίως στο πρόσωπο, στα χέρια, στους ώμους και τους βραχίονες, περιοχές δηλαδή που εκτίθενται περισσότερο στον ήλιο. Παρ’ ότι εμφανίζονται κυρίως σε ενήλικες άνω των 40 ετών, μπορούν να υπάρχουν και σε νεώτερα άτομα.

Οι μελαγχρωματικές κηλίδες μπορούν να αφαιρεθούν επιτυχώς με την τεχνολογία των LASER και IPL. Το laser αφαιρεί τις κηλίδες με την ενέργεια του φωτός. Το φως που παράγεται από το laser έχει συγκεκριμένο μήκος κύματος και απορροφάται από την μελανίνη. Οι μελαγχρωματικές κηλίδες είτε ξεθωριάζουν είτε εξαφανίζονται μόλις το φως του laser περάσει απ’ το δέρμα και απορροφηθεί από την ανώμαλη συγκέντρωση μελανίνης. Η άμεση απορρόφηση της ενέργειας του φωτός αποδομεί την μελανίνη σε σημείο που η υπό θεραπεία περιοχή εμφανίζεται ενιαία σε χρώμα και υφή. Το Q-Switched Ruby laser είναι το πλέον εξελιγμένο και αποτελεσματικό Laser για την αφαίρεση των μελαγχρωματικών κηλίδων σήμερα. Παράγει το καταλληλότερο μήκος κύματος που απορροφάται από την ανώμαλη συγκέντρωση μελανίνης. Εκπέμπει επίσης το φως σε εξαιρετικά βραχείς και υψηλής ενέργειας παλμούς. Ο συνδυασμός του συγκεκριμένου μήκους κύματος και των εξαιρετικά βραχέων παλμών προκαλεί ελάχιστη βλάβη στο φυσιολογικό δέρμα επιτυγχάνοντας ταυτόχρονα την μέγιστη απομάκρυνση της ανώμαλης μελανίνης.

melaqchromatikes_kilides3melaqchromatikes_kilides4

Τί είδους μελαγχρωματικές κηλίδες αφαιρούνται με το Laser?

Το Q-Switched Ruby laser χρησιμοποιείται για την αφαίρεση όλων των μελαγχρωματικών βλαβών εκτός απ’ αυτές που είναι κακοήθεις ή υπάρχει η υποψία για κακοήθεια. Ο γιατρός σας θα εξετάσει τις κηλίδες και θα συζητήσει μαζί σας τις πιθανότητες επιτυχούς αφαίρεσης των βλαβών.

Γιατί το Laser δεν αφαιρεί και την φυσιολογική μελάγχρωση του δέρματος?

Το laser φως του Q-Switched Ruby laser έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να απορροφάται εκλεκτικά από σκούρες συγκεντρώσεις μελανίνης. Εάν μετά την αφαίρεση της μελαγχρωματικής βλάβης η ενέργεια του laser εξακολουθεί να περνάει από το φυσιολογικό δέρμα θα προκληθεί κάποια λεύκανση. Το σύστημα αναγέννησης του σώματος όμως θα επαναφέρει την φυσιολογική ποσότητα μελανίνης μετά την πάροδο κάποιου χρονικού διαστήματος αποκαθιστώντας το δέρμα στο φυσιολογικό του χρώμα.

Είναι η διαδικασία επώδυνη?

Το laser εκπέμπει φως σε μορφή πολύ βραχέων παλμών. Η αίσθηση είναι σαν να σε χτυπάει ένα λαστιχάκι, σαν τσίμπημα. Με το τέλος της θεραπείας η αίσθηση είναι αυτή ενός πολύ ελαφρού ηλιακού εγκαύματος. Μέσα στην ίδια μέρα ή το πολύ την επόμενη κάθε ενόχληση εξαφανίζεται. Η περιοχή μπορεί να είναι ελαφρά κοκκινισμένη για 2-4 εβδομάδες. Μετά η κοκκινίλα φεύγει και η επιδερμίδα επανέρχεται στο φυσιολογικό της χρώμα και υφή.

Πόσες συνεδρίες χρειάζονται για την απομάκρυνση των κηλίδων?

Τουλάχιστον το 80% των μελαγχρωματικών βλαβών απαιτούν μία συνεδρία. Εάν μία βλάβη έχει μεγάλη επιφάνεια μπορεί να απαιτηθεί και δεύτερη συνεδρία ή και τρίτη για να αποφύγει κανείς περιττή ενόχληση

Μπορεί να ξαναεμφανιστούν?

Οι συνήθεις μελαγχρωματικές κηλίδες δεν ξαναεμφανίζονται. Κάποιες συγγενείς βλάβες μπορεί να εμφανιστούν ξανά μετά από αρκετούς μήνες ή χρόνο. Η αφαίρεση με Laser μπορεί άνετα να επαναληφθεί με ίδια καλά αποτελέσματα.

Ποια είναι η μετεπεμβατική αγωγή?

Αμέσως μετά την θεραπεία εφαρμόζεται μια αντιμικροβιακή κρέμα. Μπάνιο μπορεί να κάνει κάποιος από την επόμενη μέρα αποφεύγοντας να τρίψει την περιοχή που έγινε η αφαίρεση των κηλίδων. Επειδή η πλειοψηφία των κηλίδων οφείλεται στην έκθεση στις υπεριώδεις ακτίνες του ηλίου, μια αντηλιακή κρέμα είναι απολύτως απαραίτητη πάντα. Η μη εφαρμογή αυτού του μέτρου θα έχει σαν αποτέλεσμα την περαιτέρω βλάβη του δέρματος και την εμφάνιση νέων κηλίδων. Συνιστούμε την χρήση αντηλιακής κρέμας ανάλογα με τον τύπο του δέρματός σας.

Το ιατρικό δυναμικό της i.Medica με μακροχρόνια εξειδίκευση και κατάρτιση στην χρήση των ιατρικών Laser και άρτιο εξοπλισμό, σας ενημερώνει υπεύθυνα και εγγυάται το αισθητικό αποτέλεσμα, που περιμένετε.

Πηγή: Τσιλιώνης Κων., Πλαστικός Χειρουργός/www.imedica.gr
Copyright © amed.com.gr

ΑΛΦΑΜΕΝΤ
LASER & ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ

Ευβοίας 74, ΑΘΗΝΑ 11362,
 τηλ.2108842769, email: info@amed.gr


Το συνολικό περιεχομένο και οι υπηρεσίες του amed.com.gr παρέχονται σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχονται οι επισκέπτες του.
Απαγορεύεται η επανεκπομπή του σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη.

Database driven WebSite Design & Development by
EuRoCec