:: ΑΛΦΑΜΕΝΤ LASER IPL Ιατρικός Εξοπλισμός Αισθητική Ιατρική Οδοντιατρική ::

NewsLetters - email:   Γυναικολογία


Εξάχνωση ΕνδομητρίουΑποτελεί εναλλακτική επιλογή αντί της υστερεκτομής. 


 Πρόκειται για αφαίρεση ή καταστροφή του ιστού που επενδύει το εσωτερικό της μήτρας, δηλαδή του ενδομητρίου.

Η διαδικασία αυτή επιλέγεται συχνά όταν έχουν αποτύχει οι φαρμακευτικές μέθοδοι ή εάν η γυναίκα δεν επιθυμεί να υποβληθεί σε άλλη θεραπεία.

Πολλοί γιατροί προτείνουν σε γυναίκες με υπερβολική ή παρατεταμένη αιμορραγία την υστερεκτομή ως θεραπευτική λύση. Η εξάχνωση (ή απόξεση) του ενδομητρίου ενδείκνυται όταν το μέγεθος της μήτρας είναι φυσιολογικό ή ελαφρά μόνο αυξημένο. Δεν ενδείκνυται όταν η μήτρα είναι διογκωμένη και έχει πολλαπλά ινομυώματα ή όταν υπάρχει υποψία καρκίνου.

Η εξάχνωση μπορεί να γίνει με χειρουργικό υστεροσκόπιο (μικρό τηλεσκόπιο) που έχει ειδικό αυλό μέσα από τον οποίο διέρχεται ειδική συσκευή που λέγεται ξέστρο ή όργανο με οπτική ίνα laser, τα οποία χρησιμοποιεί ο χειρουργός για να απομακρύνει μηχανικά ή να καταλύσει (δηλαδή να καταστρέψει με την ενέργεια του laser) το ενδομήτριο. Σήμερα διατίθενται κι άλλες συσκευές που εισέρχονται στην κοιλότητα της μήτρας για να καταστρέψουν το ενδομήτριο, όπως είναι η εξάχνωση με θερμικό μπαλόνι ή με ραδιοσυχνότητες, η συσκευή Novasure, και η υδροθερμική κατάλυση. Η μέθοδος που θα χρησιμοποιηθεί εξαρτάται από την προτίμηση, τη δεξιότητα και την εμπειρία του χειρουργού. Αυτές οι επεμβάσεις έχουν ποσοστό επιτυχίας 80%.

Μερικές από αυτές τις μεθόδους μπορούν να εφαρμοστούν σε εξωτερικό ιατρείο (δεν απαιτείται εισαγωγή σε νοσοκομείο), ενώ άλλες απαιτούν γενική αναισθησία.

Αν σας έχουν συμβουλεύσει να υποβληθείτε σε εξάχνωση ενδομητρίου και επιθυμείτε να μάθετε περισσότερα για τις διάφορες μεθόδους, τα ποσοστά επιτυχίας και τις επιπλοκές κάθε μεθόδου, παρακαλούμε να εγγραφείτε στην ασφαλή υπηρεσία μας και να συμπληρώσετε το δομημένο ερωτηματολόγιο, το περιεχόμενο του οποίου παραμένει εμπιστευτικό. Θα λάβετε αναλυτικές πληροφορίες για κάθε τεχνική και τις επιπλοκές της, που θα είναι βασισμένες στη σχετική ιατρική βιβλιογραφία και θα αφορούν ειδικά το πρόβλημά σας. Οι πληροφορίες αυτές θα δοθούν προσωπικά σε σας από ειδικό επαγγελματία σε αυτό το ιατρικό πεδίο.

Βιβλιογραφία από το Royal College of Obstetricians and Gynaecologists

Πηγή: Χανδακάς Στέφανος, Γυναικολόγος/www.drchandakas.gr
Copyright © amed.com.gr

ΑΛΦΑΜΕΝΤ
LASER & ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ

Ευβοίας 74, ΑΘΗΝΑ 11362,
 τηλ.2108842769, email: info@amed.gr


Το συνολικό περιεχομένο και οι υπηρεσίες του amed.com.gr παρέχονται σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχονται οι επισκέπτες του.
Απαγορεύεται η επανεκπομπή του σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη.

Database driven WebSite Design & Development by
EuRoCec